13. Annette Peacock 'Live in Paris' LP

Register or login to bid.

Register Log in

Description

Lekker plaatje en je ziet 'm niet elke dag. Kwaliteit hoes 7.5/10, vinyl 8.0/10. 

In 1960 trouwde ze met Gary Peacock, een contrabassist. Ze zat al vroeg in het alternatieve circuit; begin jaren zestig was ze een van de eerste studenten macrobiotiek bij Michio Kushi en was ze betrokken bij Hitchcock Estate, het psychedelisch centrum van Timothy Leary in Millbrook. In 1964 werden haar eerste composities ontdekt door Paul Bley (destijds lid van Gary's band), die er in de loop van de jaren talloze opnam. Eind jaren zestig raakte ze betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe toetsinstrumenten, zoals we die kennen uit de toenmalige popmuziek en met name de Moog-synthesizer. Ze vormde een duo met Bley, waarin Bley het traditionele toetseninstrument de piano bespeelde en Peacock capriolen uithaalde met de nieuwe generatie synthesizer(s), niet alleen als toetsinstrument maar bijvoorbeeld ook als vervormer van de menselijke stem. Destijds trad ze in Nederland op met Paul Bley en Han Bennink.

In 1972 volgde haar eerste soloalbum. Pas daarna studeerde Peacock kortstondig aan de Juilliard School. Haar gedrag leek op dat van David Bowie destijds, androgyn.[bron?] Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig raakte ze betrokken bij de jazzrockband Bruford van drummer Bill Bruford. Haar zangstijl vertoonde veel overeenkomsten met de gitaarstijl van Bruford-gitarist Allan Holdsworth.
Vanaf 1981 verschijnen haar albums op haar eigen platenlabel Ironic Records, met uitzondering van bijvoorbeeld An Acrobat's Heart, dat op ECM Records verscheen, een label dat ook af en toe albums uitbracht van Gary Peacock.

Ook haar composities vonden hun weg, zeker in de jaren zeventig; David Bowie, Busta Rhymes, J-Live, Brian Eno, Pat Metheny, Al Kooper en Mick Ronson zetten haar composities op de plaat. 

 

Shipping costs

Within the Netherlands:
€8.95
Outside of the Netherlands:
€19.50

Category

LP's

Share this lot