• Bieden & Winnen

 • Bieden op een kavel
  Bieden op een kavel is enkel mogelijk met een geactiveerd account. Wij kunnen geen biedingen verwijderen. Als u een bod plaatst en het kavel toegewezen krijgt, bent u verplicht om de betaling na gunning binnen ten hoogste 14 dagen te voldoen.
   
 • Standaard bod (Statisch bod) of autobod (Proxy bod)
  Standaard bod - Een bieding waarbij u zelf bepaalt hoe hoog het bod is.
  Autobod - Als u een autobod (proxy) uitbrengt geeft u aan wat uw maximum bod is, het systeem houdt het verdere verloop van de biedingen bij en biedt indien nodig direct over een andere bieder heen, tot aan het door u opgegeven maximum bod. Pas als iemand anders een hoger bod doet dan uw autobod, bent u niet meer de hoogste bieder. Hiervan krijgt u melding per e-mail. Als iemand anders het standaard bod plaatst dat het zelfde is als uw autobod, zal uw autobod eerst komen (een autobod verslaat een standaard bod).
   
 • Combinaties
  Een combinatie is een verzameling van meerdere kavels die in de veiling worden aangeboden. Dit staat dan bij de individuele kavels duidelijk vermeld (onder meer herkenbaar aan het symbool [C]). Zo kunt u in één keer een hele combinatie kopen. Een combinatie gaat pas open voor bieden nadat het biedproces op alle individuele kavels is gesloten. Mocht er niet worden geboden op de combinatie, dan wordt elke afzonderlijke kavel toegewezen aan de hoogste bieder van dat kavel.
   
 • Verlenging met 90 seconden
  Indien in de laatste 90 seconden voor sluiting van een kavel een bod wordt uitgebracht, dan wordt de sluitingstijd met eenzelfde tijd verlengd. Dit proces zal doorgaan tot er geen nieuwe biedingen meer worden uitgebracht in de laatste anderhalve minuut.
   
 • Opgeld
  Voordat u uw bod definitief bevestigt, krijgt u een overzicht met daarop alle bedragen die bij uw bod gelden en het uiteindelijke totaalbedrag. Bovenop uw bod komt o.a. een percentage opgeld. Voor veilingen in Nederland en België wordt 8%  gehanteerd.
   
 • BTW
  Het BTW percentage is afhankelijk van het land waar de veiling georganiseerd wordt. BTW wordt berekend over het geplaatste bod plus opgeld.
   
 • Verzenden
  PlatenVeilingen.nl verzorgt de verzendingen in het midden van de week. Uiterlijk worden de betaalde kavels door ons bij de post aangeleverd op donderdag. Omdat wij werken met een verzendbedrijf zijn het verschillende partijen die daadwerkelijk zorgen voor de aflevering bij u thuis, dit is overigens meestal PostNL maar kan afwijken. Wij werken altijd op basis van aangetekende verzending en een track & trace code ontvangt u doorgaans binnen 24 uur van onze partner B2C Europe. Alle kopers binnen Nederland berekenen we 10,00 euro per verzending. Hebt u meerdere kavels gewonnen, dan bundelen wij de kosten zodat u geen overbodige verzendkosten betaalt. Buiten Nederland geldt een verzendtarief van 20,00 euro. Hebt u vragen over uw verzending, richt uw vraag dan te allen tijde aan ons.
   
 • Ophaling
  Sommige kopers verkiezen ophaling. Dit is geen enkel probleem en kan worden aangegeven in de check-out middels aanvinken. Er zullen dan uiteraard geen verzendkosten worden berekend en het moment van ophalen kan per mail of telefonisch worden afgestemd.